Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Sātīgā skābeņu zupa

Nepieciešams:

500 g svaigas cūkgaļas ar kauliņu
500 g žāvētu ribiņu

300 g skābeņu
0,5 glāzes smalko putraimu
2 sīpoli
500 g kartupeļu
2 burkāni
pipari
lauru lapas
sāls
4 vārītas olas
skābs krējums
zaļumi

Pagatavošana:

Cūkgaļu un ribiņas liek vārīties, pieliek veselus sīpolus, piparus. Kad gaļa gandrīz gatava, pieliek putraimus.

Gatavu gaļu izņem no buljona. Buljonam pieliek sarīvētus burkānus, sagrieztus kartupeļus un vāra gatavu. Beigās zupai pieliek lauru lapu, sagrieztas skābenes, sāli, gabaliņos sagrieztu gaļu, pavāra dažas minūtes. Gatavu zupu sāla, pieliek sagrieztu olu, pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Pie skābeņu zupas var pasniegt skābētus gurķus vai sālītas sēnes.