Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Pīrādziņi, kuri izdodas vienmēr

Nepieciešams:

200 g sviesta
1 ēdamkarote cukura

25g rauga
šķipsniņa sāls
250 ml piena
400 g miltu
ola

Pildījumam pēc izvēles:

žāvēts speķis
sīpoli
sēnes
siers
olas/loki

Pagatavošana:

Uzsildītā pienā iejauc sāli, raugu, cukuru, izšķīdina, piemīca miltus. Mīklu labi samīca, tad iemīca istabas temperatūras sviestu, samīca un noliek aukstumā uz 30 minūtēm.

No mīklas veido pīrādziņus, ko pilda ar tradicionālo žāvēta speķa un sīpolu pildījumu vai kādu citu pildījumu pēc izvēles. No šādas mīklas var veidot arī saldās maizītes.

Pīrāgus liek uz ietaukotas plāts, pārsmērē ar olu, cep 200 grādos zeltaini brūnus.