Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Cūkgaļas cepetis alū

Nepieciešams:
1 kg cūkgaļas cepeša gabals
pipari
5 ķiploka daiviņas
0,5 l tumšā alus
rozmarīns
eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Gaļu nomazgā, nosusina, apber ar sāli, pipariem, izspiestu ķiploku, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Uz pannas, sakarsētā eļļā apcep gaļu no visām pusēm, liek cepešpannā, aplej ar iztecējušiem taukiem un alu.

Gaļu liek 180°C sakarsētā cepeškrasnī, cep 40 minūtes ik pa laikam aplaistot ar cepeša šķidrumu. Tad cepešpannu izņem, cepeti apkaisa ar rozmarīnu un ķiplokiem, apklāj ar foliju un cep vēl vismaz 30 minūtes.

Kad cepetis gatavs, to sagriež. Mērci veido no cepeša šķidruma, pivienojot saldo krējumu. Pasniedz ar vārītiem dārzeņiem un dārzeņu salātiem.