Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Šķelto zirņu kotletes

Nepieciešams:

300 g šķelto zirņu (var izmantot pelēkos zirņus vai pupiņas)
2 olas

1 sīpols
150 g cauraugušas cūkgaļas
sāls
2 ēdamkarotes mannas
ķiploka daiviņa
sāls

Pagatavošana:

Zirņus izvāra sālsūdenī. Gaļu sagriež gabaliņos, apcep kopā ar sasmalcinātu sīpolu. Zirņus sablendē masā, nedaudz pielejot šķidrumu, kur vārījās zirņi.

Masai pieliek olas, izspiestu ķiploku, mannu, sacepto gaļu ar sīpolu, sāli. Samaisa masu, atstāj uz 20 minūtēm, lai manna uzbriest. No masas veido kotletes un cep sakarsētā eļļā gaiši brūnas. Pasniedz ar skābo krējumu.