Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Citronkūka

 Nepieciešams:

10 olas
250 g sviesta

225 g miltu
1 l piena
2 ēdamkarotes vaniļas cukura
300 g cukura
pūdercukurs
2 citronu miza

Pagatavošana:

Sviestu izkausē. Olu baltumus saputo stingrās putās. Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvētu citrona miziņu. Dzeltenumiem pielej kausētu sviestu, sakuļ, pieliek miltus, samaisa. Mīklai pielej puslitru silta piena, kārtīgi samaisa, tad pielej otru puslitru. Mīklā iejauc olu baltumus.

Ietaukotu dziļu cepampannu izkaisa ar miltiem, lej mīklu. Cep 1 stundu 20 minūtes 180 grādos. Gatavu kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, sagriež gabaliņos.