Latvijā otrajā ceturksnī straujākais piena ražošanas apmēru kāpums starp Baltijas valstīm (12)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MILOS BICANSKI / AFP

Latvijā šogad otrajā ceturksnī bija straujākais piena ražošanas apmēru kāpums starp Baltijas valstīm salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu un arī šā gada pirmo ceturksni, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotie dati.

Pienu 2014.gada otrajā ceturksnī Latvijā saražoja 263 tūkstošu tonnu apmērā, kas ir par 9,5% vairāk nekā pirms gada un par 24,2% vairāk nekā ceturksni iepriekš.

Lietuvā šogad otrajā ceturksnī saražoja 434 tūkstošus tonnu piena, kas ir par 5,6% vairāk nekā pirms gada un par 17,3% mazāk nekā pirmajā ceturksnī. Savukārt Igaunijā piena ražošanas apmēri minētajā laika periodā bija 204 tūkstoši tonnu, kas ir par 3,8% vairāk nekā gadu iepriekš un par 2,9% vairāk nekā ceturksnī iepriekš.

Jau ziņots, ka Krievijas embargo dēļ piensaimnieki pienu ir spiesti pārdot zem pašizmaksas, tāpēc Baltijas piena ražotāji lūguši Eiropas Komisijai atbalstu.

Šogad otrajā ceturksnī Latvijā saražoja arī 165 miljonus olu, kas ir par 0,6% vairāk nekā 2013.gada otrajā ceturksnī un par 8,9% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

Lietuvā šajā laika periodā saražoja 191 miljonu olu, kas ir par 11% vairāk nekā pirms gada, bet par 4% mazāk nekā ceturksni iepriekš, bet Igaunijā saražoja vismazāk olu ‒ 47 miljonus, kas ir par 2,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet par 8% mazāk nekā pirmajā ceturksnī.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu