Rimšēvičs: Latvijas izaugsme nākamgad būs zemāka par budžetā ieplānotajiem 2,8%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas izaugsme nākamgad būs zemāka par budžetā ieplānotajiem 2,8%, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» atzina Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš prognozēja, ka iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums būs tuvāk 2%.

«Latvijas valsts budžets ir pieņemts uz vasaras prognozēm, kad vēl neviens nezināja, cik dramatiski notikumi attīstīsies gan naftas tirgū, gan ar Krievijas rubli. Latvijas tautsaimniecība nākamajā gadā noteikti augs lēnāk, nekā paredzēts budžetā - mazāk par 2,8%, droši vien tuvāk 2%,» teica centrālās bankas prezidents.

Rimšēvičs uzsvēra,ir labi, ka budžets ir pieņemts, taču papildus līdzekļus tajā vairs nevar atļauties. «Tas ir labi, ka budžets ir pieņemts, neviens necerēja, ka tas būs tik ātri. Mums tagad ir dokuments ar ko varam uzsākt gadu. Taču ir jāapzinās, ka naudas lūgšana no budžeta pašreizējos apstākļos ir neiespējama. Latvija nedrīkst atļauties vēl papildus tēriņus,» teica Rimšēvičs.

Latvijas Bankas IKP pieauguma prognoze šim gadam ir 2,8%, bet nākamgad izaugsmi centrālā banka prognozējusi 2,7% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu