Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Putukrējuma kūciņas

Nepieciešams:

700 g miltu
250 g piena

150 g sviesta
150 g cukura
2 ola
sāls
50 g rauga
200 g saldā krējuma+cukurs
brūkleņu ievārījums
vaniļas cukurs
pūdercukurs

Pagatavošana:

Pienu uzsilda, pieliek 1 olu, sāli, cukuru, raugu, visu labi samaisa. Pienā iemīca miltus, samīca gludu mīklu. Kad mīkla samīcīta, tajā iemīca mīkstu sviestu. Mīklu atstāj atpūsties 10 minūtes, tad no mīklas veido nelielas bumbiņas, liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru. Mīklas bumbiņas liek atstatus citu no citas, lai nesacepās kopā. Bumbiņas neveido ļoti lielas, no šī daudzuma iznāks ap 30 bumbiņu. Pārklāj pāri dvieli un ļauj uzrūgt 15 minūtes, tad pārsmērē ar sakultu olu, cep 200 grādos 20 - 25 minūtes, līdz maizītes brūnas.

Krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru.

Atdzisušām maizītēm nogriež «cepurīti», uz maizītes liek ievārījumu, tad putukrējumu, uzliek «cepurīti» un pārkaisa ar pūdercukuru.

Ja vēlas, putukrējumam var pielikt rīvētu citrona miziņu.