Piektdien Latvijā nozagti 13 velosipēdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien Latvijā nozagti 13 velosipēdi, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā. Šīs ir policijā reģistrētās zādzības, bet, iespējams, ka par vēl citiem gadījumiem likumsargiem nav ziņots. 12 zādzības reģistrētas Rīgā un viena - Vidzemē.

Tikmēr automašīnu zādzību skaits bijis ievērojami mazāks - Rīgā nozagti trīs spēkrati.

Sākoties aktīvai velosezonai, aktīvāki kļūst arī velozagļi, tādēļ policija aicina riteņbraucējus rūpēties par velodrošību.

Kā liecina policistu pieredze, galvenokārt velosipēdi tiek nozagti no koplietojamajām vai kāpņu telpām, kā arī pagrabiem, kur tie atrodas nepieslēgti vai pieslēgti ar nekvalitatīvu drošības trosi, to pārkniebjot. Noziegumi tiek pastrādāti gan dienas, gan nakts laikā, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Artūrs Andrejs Blomkalns.

Policisti aicina riteņbraucējus rūpēties par kvalitatīvu un drošu slēdzeni. Par drošākajām slēdzenēm ir uzskatāmas U-veida metāliskās slēdzenes, kas ir masīvas un grūti uzlaužamas. Šādu slēdzeni vēlams novietot tuvu zemei, ar atslēgas caurumu vērstu pret zemi, lai apgrūtinātu velozaglim iespēju to atmūķēt.

Policija atgādina, ka parastās drošības troses ir iespējams pārkniebt dažu sekunžu laikā un apkārtējiem neradīsies aizdomas par velosipēda zādzību, turpretī, izmantojot U-veida slēdzenes, velozagļa darbs tiek apgrūtināts un aizņem vairāk laika, kas dod iespēju arī apkārtējiem ieraudzīt un pievērst uzmanību velozādzībai, ziņojot par noziegumu policijai.

Policija rekomendē pieslēgt velosipēdu tam paredzētās velonovietnēs, kur ir kvalitatīvi velo statīvi, kas ir izturīgi pret bojājumiem un pie kuriem ir iespējams pieslēgt velosipēdu ar visu rāmi un vismaz vienu riteni. Ja velonovietne nav pieejama, policija iesaka velosipēdu pieslēgt videonovērošanas kameru darbības zonā.

Policija arī atgādina, ka, pērkot jaunu velosipēdu, to var reģistrēt Ceļu satiksmes drošības direkcijā (e-pakalpojumu mājaslapā https://e.csdd.lv/), kas atvieglos nozagta velosipēda atgriešanu tā likumīgajam īpašniekam. Savukārt, pērkot lietotu velosipēdu, šasijas numuru var pārbaudīt mājaslapā http://veloregistrs.lv/lv/veloregistrs/mekletajs, lai noskaidrotu, vai pirkums nav reģistrēts kā nozagts velosipēds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu