Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Sviesta kēkss ar citronu

Nepieciešams:

400 g miltu
3 olas

200 g sviesta
1 ēdamkarote cepamā pulvera
150 ml piena
1 citrons
160 g cukura

Pagatavošana:

Mīkstu sviestu puto ar pusi no cukura un olu dzeltenumiem. Saputotai masai pieliek pusi no miltiem, cepampulveri, samaisa, pielej pienu, pieliek rīvētu citrona miziņu un atlikušos miltus. Olbaltumus ar atlikušo cukuru puto stingrās putās. Olbaltumu iecilā mīklā.

Mīklu liek ietaukotā, ar cepampapīru izklātā formā, cep 200 grādos gaiši brūnu. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Citrona miziņas vietā var likt rumu, vaniļas cukuru vai citu garšvielu pēc izvēles