Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Okroška

Nepieciešams:

2,5 l maizes kvasa
3 olas

200 g liesas vārītas gaļas
2 gurķi
loki
dilles
sāls
sinepes
100 g skāba krējuma

Pagatavošana:

Gurķus sagriež, sajauc ar smalki sagrieztiem zaļumiem, pieliek nedaudz sāls un atstāj uz brīdi, lai veidojas sula.

Gaļu un vārītas olas sagriež. Krējumam pieliek ēdamkaroti sinepju, sāli un arī nedaudz cukura pēc garšas. Kvasā iemaisa krējuma maisījumu, pieliek gaļu, olas un zaļumus.

Vārītas gaļas vietā var izmantot desu vai cepeša gaļu.

Ja vēlas, zupai var pievienot vārītus kartupeļus un redīsus.