Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Zirņu sacepums ar žāvētu speķi

Nepieciešams:

300 g šķelto zirņu
500 g kartupeļu

2 burkāni
200 g žāvēta speķa
2 sīpoli
4 olas
sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus sagriež gabaliņos, liek vārīties kopā ar mērcētiem zirņiem un burkānu ripiņām. Gatavu sastampā biezputrā. Saglabā šķidrumu, kur vārījās zirņi, to nedaudz pielej biezputrai, lai tā nesanāk pārāk cieta. Biezputrai pieliek sāli, atdzesē, tad pieliek olu dzeltenumus.

Gabaliņos sagrieztu speķi sacep ar sasmalcinātiem sīpoliem.

Olu balumus saputo stingrās putās, iecilā zirņu masā.

Ietaukotā veidnē liek pusi no zirņu masas, uz tās liek sīpolus ar gaļu, virsū otru daļu no zirņu masas. Cep 200 grādos, līdz virsiņa brūna. Pasniedz ar skābu krējumu.