Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Rausis ar rabarberu un saldā krējuma pildījumu

Nepieciešams:

300 g miltu
1 ola

150 g sviesta
100 g cukura
vaniļas cukurs

pildījums:

400 g rabarberu
3 olas
200 ml saldā krējuma
1 citrons
100 g cukura

Pagatavošana:

Bļodā samaisa cukuru, šķipsniņu sāls, vaniļas cukuru. Uz rupjās rīves sarīvē aukstu sviestu, sajauc ar miltu maisījumu, pieliek olu, samīca mīklu. Vienu trešdaļu no mīklas ieliek saldētavā. Pārējo mīklu izrullē, ieklāj cepamtraukā tā, lai veidojas malas.

Rabarberus sagriež. Olas sakuļ ar cukuru, saldo krējumu un rīvētu citrona mizu. Rabarberus liek uz mīklas, pārlej ar olu maisījumu. Virsū uzrīvē auksto mīklu no saldētavas. Izmantojiet rupjo rīvi.

Cep 200 grādos 30 minūtes.