Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Ko mēs ēdam?

Izdevniec;ibā «Avots» izdota Dzintras Liepas un Aivara Plēpja sastādīta grāmata «Ko mēs ēdam?»

Grāmatā apkopoti dažādu uzturzinātnieku atzinumi un pētījumi par to, ko ēdam un kā tas ietekmē mūsu veselību, stāstīts par veselīga uztura pamatprincipiem, par dažādiem veselīgiem pārtikas produktiem un par veselībai kaitīgām pārtikas piedevām. Sniegti praktiski padomi, kā pareizi iepirkties, kā izvairīties no E vielām pārtikā.

Pārtikas piedevām jābūt bioloģiski neitrālām, tās nekādā veidā specifiski nedrīkst iedarboties uz organismu. Svarīgi ir noskaidrot, kādos daudzumos piedevas tiek izmantotas.

Visas pārtikas piedevas uzskatīt par sliktām un uzturā kaitīgām nav pareizi. Atsakoties no pārtikas piedevām, samazinātos izvēles iespējas iegādāties produktus ar zemu kaloriju saturu, bet no saldējuma būtu jāatsakās pavisam.