Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Spāņu tortilja ar olām un kartupeļiem

Nejauciet ar meksikāņu - kaut allaž tortiljas saistās ar Meksiku. Recepte pavisam atšķiras!

4 personām vajadzēs:

  • 6 nelieli kartupeļi
  • 6 vidēja lieluma olas
  • 1 sīpols
  • nedaudz burkāna un paprikas

GATAVOJAM:

Kartupeļus nomizo. Sasmalcina sīpolu, burkānus un papriku. Kartupeļus smalcina nelielos gabalos - aptuveni lat monēta lielumā (oriģinālrecpetē minēts 1 eiro). Sasmalcinātos kartupeļus un sīpolus liek bļodā un kārtīgi sajauc ar 6 ēdamkarotēm olīveļļas.

Tad maisījumu apcep - līdz kartupeļi ir gatavi. Tās ir aptuveni 20 minūtes, bet labāk pārbaudiet nogaršojot palielāku kartupeļa gabaliņu.

Olas sakuļ, pievienojot mazliet sāls. Tad to lej pie kartupeļu un sīpolu maisījuma.

Tīrā panna uzkarsē 2 ēdamkarotes olīveļļas. Tad lej pannā visu kas bļodiņā sanācis. Cep, kamēr sacepas liela «pankūka». Lai būtu pilnīga pārliecība par gatavību, var šo «pankūku» uzmanīgi (lai nesplīst) apgriezt uz otru pusi.

Kad gatavs uzmanīgi pārliek uz šķīvja un griež gabalos.