Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Knapsieriņi

Nepieciešams:

1 kg pilnpiena biezpiena
100 g skāba krējuma

ķimenes, ķiploki
sāls

Pagatavošana:

Samaltam biezpienam pievieno krējumu, ķimenes vai sasmalcinātu ķiploku, sāli un samīca.

Biezpiena masu sadala gabaliņos (75–100 g), izveido konusveida sieriņus, liek uz koka dēlīša, pārsedz ar tīru drānu vai rabarbera lapu un patur siltā vietā (18–20 C) dažas dienas.

Kad sieriņi pārklājušies ar caurspīdīgu balta pelējuma kārtiņu, drānu noņem un sieriņus caurvējā vai istabā uz palodzes izkaltē.

Ja sieriņus paredzēts uzglabāt, tad tos kaltē ilgāk un pirms pasniegšanas sarīvē.

Knapsieriņus ēd ar sviestmaizi vai kā uzkodu pie alus.