Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Svētku galds: Biešu vinegrets ar olu un siļķi

Nepieciešams:

  • Bietes – 4 gab.
  • Kartupeļi – 2 gab.
  • Burkāni – 2 gab.
  • Skābēti kāposti – 200 g
  • Sīpols – 1 gab.
  • Olas – 3 gab.
  • Olīveļļa – 3 ēdamk.
  • Zaļumi – 1 sauja
  • sāls pēc garšas
  • citronpipari pēc garšas
  • Marinēta siļķe – 400 g

Pagatavošana:

  • Novāri bietes, kartupeļus un burkānus
  • Nomizo novārītos dārzeņus un sagriez kubiņos
  • Novāri olas (5. - 6.min.)
  • Smalki sagriez sīpolu un skābētos kāpostus
  • Sagriez siļķes fileju, sarīvē olas un sakapā zaļumus
  • Kārto salātus traukos, liekot kārtās visas sastāvdaļas
  • Pa virsu lej olīveļļu, uzkaisa sāli un citronpiparus

Aikāgaršo padoms! Pagatavo šos salātus arī lielā traukā, jaucot visas sastāvdaļas uzreiz kopā. Pamēģini pievienot arī ābolu, tas lieliski garšos kopā ar pārējām sastāvdaļām.