Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu

Tuvojas 18. novembris – diena, kad Latvija svin savu 95. dzimšanas dienu, kas valsts iedzīvotājos raisa īpašu patriotisma un lepnuma sajūtu. Lai  svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt arī svētku galdu, kas simbolizētu un īpaši izceltu notikuma nozīmi. Par godu valsts svētkiem restorāna «Tex-Mex» šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka:

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu

Nepieciešams:

  • 4 šķēles rupjmaizes
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 200 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • dilles – pēc garšas
  • pētersīļi – pēc garšas
  • melnie pipari – pēc garšas
  • marinēti hallapenjo pipari

Pagatavošana:

Rupjmaizes šķēles sagriež nelielos gabalos, pārsmērē ar medu. Kūpinātu cūkgaļas krūtiņu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, pievieno sakapātas dilles, pētersīļus, ķiploka daiviņu un melnos piparus. Masu rūpīgi samaisa un smērē pa virsu maizītēm. Dekorē ar hallapenjo pipariem un sakapātiem zaļumiem.