Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci

Tuvojas 18. novembris – diena, kad Latvija svin savu 95. dzimšanas dienu, kas valsts iedzīvotājos raisa īpašu patriotisma un lepnuma sajūtu. Lai  svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt arī svētku galdu, kas simbolizētu un īpaši izceltu notikuma nozīmi. Par godu valsts svētkiem restorāna «Tex-Mex» šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka:

Bukstiņputras sacepums ar asinsdesu, kraukšķīgo bekonu un ābolu - dzērveņu mērci

Nepieciešams:

  • 300 g miežu putraimu
  • 200 g kartupeļi.
  • 1 luņķītis (jeb 300 g) asinsdesas
  • 300 g bekona
  • 150 g dzērveņu
  • 200 g ābolu
  • 100 g cukura
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma
  • sāls

Pagatavošana:

No miežu putraimiem un kartupeļiem uzvāra bukstiņputru, to atdzesē. Cepamajā formā ieklāj pergamenta papīru, lai vieglāk būtu izņemt ārā sacepumu.Cepamajā formā klāj pusi no bukstiņputras, pa virsu liek sagrieztus asinsdesas gabaliņus un pārklāj ar atlikušo bukstiņputru. Liek cepeškrāsnī cepties 180°C temperatūrā 15 – 20 minūtes. Sacepumu izņem ārā un pārsmērē ar skābo krējumu. Vienlaikus gatavo ābolu-dzērveņu mērci. Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, tos liek katlā sautēties kopā ar dzērvenēm un cukuru 10 – 15 minūtes,. Savukārt bekonu sagriež plānās strēmelēs un apbrūnina cepeškrāsnī 200° C temperatūrā 5 – 10 minūtes. Sacepumu liek uz šķīvja, pasniedz ar dzērveņu mērci un kraukšķīgo bekonu.