Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm

Tuvojas 18. novembris – diena, kad Latvija svin savu 95. dzimšanas dienu, kas valsts iedzīvotājos raisa īpašu patriotisma un lepnuma sajūtu. Lai  svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt arī svētku galdu, kas simbolizētu un īpaši izceltu notikuma nozīmi. Par godu valsts svētkiem restorāna «Tex-Mex» šefpavārs Kristaps Viesturs iesaka:

Biezpiena kūka ar laimu, meža ogu mērci un laima sukādēm

Nepieciešams:

  • biezpiens – 800 g
  • cukurs – 300 g
  • laima augļi – 2 gab.
  • cepumi – 200 g
  • sviests – 60 g
  • medus – 60 g
  • milti – 2 ēdamkarotes
  • olas – 2 gab.
  • dažādas meža ogas – 300 g
  • skābs krējums 200 g
  • piparmētra – dekoram

Pagatavošana:

Cepumus sadrupina un pēc tam sajauc ar izkausētu sviestu un medu. Gatavo masu klāj 24 Ø cm cepamajā formā. Biezpienu saputo ar cukuru (200 grami) un olām, pievieno laima sulu, laima miziņu un miltus, rūpīgi samaisa. Gatavo masu klāj kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 160°C uz 30 – 40 minūtēm. Kad kūka gatava, to pārsmērē ar skābo krējumu un atdzesē. Meža ogas sajauc ar cukuru un sablendē. Gatavo kūku griež porcijās, pasniedz ar meža ogu mērci un dekorē ar piparmētras lapiņu.