Stīvensa triumfē «US Open» un ļauj Ostapenko debitēt ranga desmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nesen no smagas traumas atlabusī Sloeina Stīvensa sestdien Ņujorkā divu mājinieču duelī ar rezultātu 6-3, 6-0 pieveica Medisonu Kīzu, triumfējot ASV atklātā čempionāta («US Open») dāmu vienspēļu turnīrā. Stīvensas panākums nozīmē, ka nākamajā nedēļā Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko debitēs pasaules ranga pirmajā desmitniekā, kur pretējā gadījumā būtu iekļuvusi Kīza.

Mača sākumā dominēja servētājas, tomēr piektajā geimā Stīvensa pirmoreiz lauza pretinieces servi un pēc tam vēlreiz to paveica devītajā geimā. Otrajā setā vairāki geimi bija sīvi, tomēr Stīvensai izdevās būt labākai izšķirošajos brīžos un atstāt savu tautieti «sausā», dueli noslēdzot stundas laikā.

Kīza ir 22 gadus veca, bet Stīvenai ir 24 gadi un viņām abām šis bija pirmais «Grand Slam» fināls karjerā. Abas ikdienā ir labas draudzenes, turklāt abas arī saista fakts, ka viņas pēdējā laikā cīnījušās ar smagām traumām. Tā Stīvensai šis bija vien ceturtais turnīrs pēc 11 mēnešu izlaišanas kreisās pēdas traumas dēļ, kamēr Kīzai sezonu iespaidoja plaukstas locītavas trauma un līdz jūlija beigām viņa šogad bija uzvarējusi tikai piecos mačos.

Kīza jau pērn WTA rangā pakāpās līdz septītajai pozīcijai un piedalījās arī sezonas noslēguma turnīrā, tomēr neveiksmīgā šī gada pirmā puse viņai lika atkrist zemāk. Uzvarot šajā mačā, viņa atgrieztos desmitniekā, tomēr tagad tur pirmoreiz karjerā būs Ostapenko. Šī kļūs par otro reizi vēsturē, kad kāds Latvijas tenisists būs pasaules vienspēļu ranga labāko desmitniekā, jo 2014.gadā tur dažas nedēļas atradās Ernests Gulbis.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova ceturtdaļfinālā zaudēja tieši Stīvensai, kamēr šī gada «French Open» čempione Aļona Ostapenko apstājās turnīra trešajā kārtā.

Vīru turnīrā svētdien finālā sacentīsies 2009.gada čempions Huans Martins del Potro, kā arī Kevins Andersons no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), kurš šoreiz otrajā kārtā pārspēja Gulbi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu