Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Kūku meistares Annas Pannas iecienītā medus kūkas recepte

Sastāvdaļas:

Kūkas kārtām

  • 2 lielas olas
  • 4 ĒK medus
  • 180g cukura
  • 120g sviesta
  • 1 šķipsniņa smalkās sāls
  • 1 TK sodas
  • 1 ĒK ābolu etiķa
  • 450-500g miltu

Krēmam

  • 250g «Mascarpone» krēmsiera
  • 800g skābā krējuma (vismaz 25%)
  • 100g pūdercukura
  • 1 ĒK medus

Medus kūkas kārtu sagatavošana

Olas, cukuru un sviestu lieciet karstuma izturīgā bļodā un ūdens peldē izkausējiet. Ik pa brīdim masu varat apmaisīt ar putojamo slotiņu. Kad sviests ir izkusis un cukura graudiņi arī, bļodu varat ņemt nost no karstuma. Atsevišķā mazā trauciņā sajauciet sāli, sodu un etiķi. Samaisiet un lejiet klāt sviesta masai. Kā pēdējos lieciet klāt miltus. Ar koka vai silikona lāpstiņu miltus iemīciet mīklā. Kad sastāvdaļas rūpīgi samīcītas kopā, bļodai pārklājiet pāri pārtikas plēvi un lieciet uz 30 minūtēm ledusskapī atdzesēties. Mīklai jānostāvas, lai tā kļūtu elastīga un nedaudz cietāka. Kad pagājušas 30 minūtes, mīklu ņemiet laukā no ledusskapja un sadaliet astoņās vienādās daļās. Galdu viegli apbirdiniet ar miltiem, lai mīkla nepielīp. Katru no astoņām daļām izrullējiet un, izmantojot šablonu, izgrieziet apļus.

Medus kūkas kārtu cepšana

Ielejiet 100 ml ūdens cepeškrāsns rezervuārā. Iestatiet cepeškrāsni PluSteam režīmā (tvaika simbols) un uzkarsējiet krāsni līdz 200◦C. Piespiediet tvaika pogu un pagaidiet piecas minūtes. Izgrieztos mīklas apļus lieciet uz pannas un cepiet cepeškrāsnī 5 – 6 minūtes, līdz tie ieguvuši zeltaini brūnu nokrāsu. Pēc cepšanas tos atdzesējiet uz līdzenas virsmas.

Krēma sagatavošana

Medu, pūdercukuru un «Mascarpones» sieru lieciet bļodā un samaisiet, līdz masa kļūst viendabīga. Pievienojiet skābo krējumu un ar mikseri visu kuliet, līdz masa kļuvusi nedaudz biezāka.

Kūkas būvēšana

Sāciet ar pirmo plāksni. To lieciet uz trauka, uz kura pasniegsiet kūku. Tai pa virsu klājiet krēmu. Tā vienu virs otras sakrāmējiet visas plāksnes. Gan ap malām, gan virspusi noklājiet ar krēmu. Kūku lieciet ledusskapī nostāvēties un ievilkties vismaz uz 2 stundām. Dekorēt kūku varat pēc sirds patikas, piemēram, Anna Panna to dekorē ar svaigām ogām un karamelizēto popkornu!