Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Latvijā gardākais: Lakstīgalu ielas Jāņu siers

Līgo svētku ieskandināšanas pasākumā, kurā kuplā skaitā pulcējās ēdienu eksperti un cienītāji, Rimi Gardēži kopā ar siera vecmeistariem noteica Latvijā gardāko mājās sieto Jāņu sieru.  Finālā ar saviem sietajiem sieriem piedalījās siera sējējas no visas Latvijas, un gardākās receptes godu izpelnījās Edīte Jurjāne no Ķekavas ar «Lakstīgalu ielas Jāņu sieru».

Nepieciešams:

  • 5 litri piena
  • 5 olas
  • biezpiens
  • rūgušpiens
  • mazliet citronu sulas
  • sāls
  • sviests
  • ķimenes
  • dilles
  • baziliks

Pagatavošana:

No sākuma 5 litrus piena karsē, tad pievieno biezpienu, rūgušpienu, citrona sulu. Kad sarec, notecina sietā uz mitras marlītes. Liek atpakaļ katlā, pievieno 5 sakultas olas, sāli, sviestu, ķimenes, dilles, baziliku. Lēni karsē, maisa ar koka karoti, līdz masa kļūst «sierīga». Tad liek uz dēlīša, kas apklāts ar marli, ietin, nopresē un atdzesē.