Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Gatavojam ziemai: sēņu salāti ar tomātiem un burkāniem

Šādi salāti labi garšo gan auksti, gan silti, tos var pievienot zupai un sautējumiem.

Nepieciešams:

1 kg novārītu sēņu
500g burkānu
1 kg tomātu
4 ēdamkarotes tomātu pastas
200 ml olīveļlas
sāls
pipari
ķiplokgalviņa
4 sīpoli

Pagatavošana:

Smalki sagrieztus sīpolus un ķiplokus apcep eļļā, pieliek sarīvētus burkānus, apcep. Tomātus blanšē un mizo, sagriež gabaliņos, sēnes sagriež gabaliņos, pieliek burkāniem un sīpoliem. Pēc garšas pieliek sāli, piparus. Pieliek tomātu pastu, sautē 50 minūtes, beigās pēc garšas pieliek etiķi.

Salātus pilda burkās, glabā vēsumā.