Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Gatavojam ziemai: Lieliskais lečo!

Nepieciešams:

  • 2 kg saldo piparu
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg burkānu
  • ķiplokgalviņa
  • 3 kg tomātu
  • 150 ml eļļas
  • 150 ml etiķa
  • 150 g cukura
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana:

Sīpolus un ķiplokus notīra, sagriež, apcep eļļā.

Burkānus sarīvē vai sagriež salmiņos. Saldos piparus sagriež salmiņos.

Tomātos blanšē, sagriež gabaliņos.

Apceptajiem sīpoliem pieliek burkānus un papriku, pieliek cukuru un sāli, sautē, līdz burkāni mīksti, tad pieliek tomātus, sautē 30 minūtes, pieliek etiķi, piparus, sāli pēc garšas. Gatavu pilda burkās, aizvāko. Glabā vēsumā.