Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Gatavojam ziemai: Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu un vaniļu

Gardums pie putrām, svaigas vai grauzdētas maizes, izcili noderēs kūkām un ruletēm.

Nepieciešams:

3 kg skābu ābolu
400g iebiezinātā piena ar cukuru (1 kārba)
250g cukura
3 ēdamkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana:

Ābolus mizo un sagriež gabaliņos. Katlā ielej nedaudz (150 ml) ūdens, liek ābolus, vāra, līdz izjukuši. Atceries, ka ābolus vajag maisīt, lai nepiedeg. Gatavus ābolus blendē vai izberž caur sietu.

Ābolu masu liek katlā, pieliek pārējās sastāvdaļas, liek uz uguns, pavāra 7 minūtes, liek burkās, aizvāko un glabā vēsumā.

Šādi pagatavots biezenis nav domāts ilgai glabāšanai. Ja vēlies saglabāt ilgāk, pildi plastmasas trauciņos un liec saldētavā.