Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Skābētu gurķu un žāvētas gaļas zupa

Aukstā laikā garšos lieliski

Nepieciešams:

  • glāze putraimu (grūbu)
  • 2 burkāni
  • 4 kartupeļi
  • sīpols
  • 200g žāvētas gaļas
  • 4 skābēti gurķi
  • sāls
  • pipari
  • lauru lapa
  • zaļumi
  • skābs krējums

Pagatavošana:

Mērcētus putraimus aplej ar aukstu ūdeni, liek vārīties.

Gaļu sagriež gabaliņos, apcep kopā ar smalki sagrieztu sīpolu.

Kartupeļus, gurķus sagriež standziņās, burkānus sarīvē.

Kad putraimi pavārījušies, pieliek saceptos sīpolus un gaļu, kartupeļus, burkānus, lauru lapu, piparus, vāra, līdz kartupeļu mīksti.

Beigās zupā liek zaļumus un gurķus. Ja nepieciešams, zupai pievieno arī gurķu sulu, pieliek sāli.

Pasniedz ar skābu krējumu.