Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Dārzeņu zupa ar siera klimpām

Palutini mājiniekus!

Nepieciešams:

  • Kartupeļi — 2-3 gab.
  • Burkāns — 1 gab.
  • Sīpols — 1 gab.
  • Paprika — 1 gab.
  • Selerijas kāts (pēc vēlēšanās) — 1 gab.
  • Augu eļļa — 2 ēdamkarotes
  • Sāls, pipari — pēc garšas

Klimpām:

  • Cietais siers — 80-100 g
  • Ola — 1 gab.
  • Milti — 90-100 g
  • Sviests — 80 g
  • Sakapāti pētersīļi un dilles — 1,5-2 ēdamkarotes

Pagatavošana:

Klimpām uz smalkās rīves sarīvējiet sieru, pievienojiet olu un atlaidinātu sviestu, visu samaisiet kopā ar sāli un pipariem. Pēc tam pievienojiet miltus un zaļumus, veidojiet mīklu. Ielieciet to ledusskapī uz 30 minūtēm.

Pēc tam veidojiet klimpas ar diametru ne vairāk kā 15-20 mm. Lieciet ledusskapī.

Tikmēr katlā ielejiet 1,5-1,8 litrus ūdens. Sagrieziet kartupeļus kubiciņos un lieciet vārošā ūdenī.

Uz vidējas uguns uzsildiet pannā eļļu, 7-8 minūtes sutiniet smalki sagrieztus sīpolus kopā ar sakapātu selerijas sakni un rīvētu burkānu. Pievienojiet sagrieztu papriku, sautējiet vēl 5 minūtes. Pēc tam lieciet to katlā, izmaisiet.

Izņemiet no ledusskapja klimpas un uzmanīgi pa vienai lieciet tās zupā. Uzlieciet katlam vāku un vāriet uz mazas uguns 5-7 minūtes.

Labu apetīti!