Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Siltas un kraukšķīgas maizītes ar ķiploku sviestu

Garda un kraukšķīga uzkoda visai ģimenei.

Nepieciešams:

  • 120 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 2 tējkarotes olīveļlas
  • 120 grami svaigas pētersīļu lapas
  • 3 bagetes

Pagatavošana:

Sviestu, ķiplokus, olīveļļu un pētersīļus ievieto mazā trauciņā. Pievieno sāli un piparus. Sajauc visu kopā.

Ar nazi iegriez bagetē apmēram astoņas «kabatiņas» (atkarībā no bagetes lieluma) ik pēc trīs centimetriem tā, lai to nepārgrieztu un pa vidu varētu ievietot sviesta maisījumu. Kad tas iesmērēts maizē, katru bageti aptin ar foliju.

Uzsildi cepeškrāsni uz 200 grādiem, pēc tam ievieto tajā ar foliju aptītās bagetes. Cep apmēram 25 minūtes, līdz maizīte kļuvusi zeltaina un kraukšķīga

Lai labi garšo!