Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Griķu zupa ar liellopu gaļu

Īstens ziemas paēdiens!

Nepieciešams:

  • 600 g liellopu gaļas
  • 1,5 glāze griķu
  • 1 kartupelis
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1/2 nelielas selerijas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1-2 lauru lapas
  • 2-3 daiviņas ķiploku
  • Smaržīgie graudu pipari
  • Sāls, pipari

Pagatavošana:

Sagrieziet gaļu lielos gabalos un vāriet aptuveni 2 l ūdens. Pēc uzvārīšanās, samaziniet uguni, noņemiet putas, pievienojiet lauru lapas, smaržīgos piparus un sāli. Vāriet, līdz gaļa ir gatava. Ja nepieciešams, papildiniet ūdeni.

Griķus apgrauzdējiet sausā pannā, nemitīgi maisot, kamēr rodas patīkams aromāts. Dārzeņus sagrieziet kubiciņos un apcepiet olīveļļā, līdz tie kļūst mīksti.

Izvārīto gaļu izņemiet no buljona un sagrieziet gabaliņos. Buljonā ieberiet griķus, pievienojiet apceptos dārzeņus un sagriezto gaļu. Vārīt, kamēr griķi ir gatavi. Pēc tam pievienojiet sasmalcinātu ķiploku, uzlieciet vāku un atstājiet uz 15 minūtēm ievilkties.

Veseli ēduši!