Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Vieglā jogurta kūka ar kivi

Ne tikai garšīgi, bet arī diētiski!

  • Kivi – 6 gab.
  • Banāni – 2 gab.
  • Bezpiedevu jogurts – 500 ml
  • Ūdens – 0,5 glāzes
  • Cukurs – 70 g
  • Sviests – 70 g
  • Želatīns – 25 g
  • Smilšu cepumi – 200 g
  • Citronu sula – 20 g

Pagatavošana:

Cepumus sasmalciniet blenderī, pievienojiet mīkstu sviestu, visu sajauciet. Sablīvējiet iegūto masu veidnē ar diamteru 22-24 cm un ievietojiet ledusskapī.

Tikmēr izkausējiet želatīnu siltā ūdenī, ļaujiet tam uzbriest. Nomizojiet kivi, sagrieziet tos kubiciņos, bet banānus aplīšos. Izkārtojiet augļus pa virsu cepumu masai.

Sakuliet jogurtu kopā ar cukuru, pievienojiet citronu sulu, smalkā strūkliņā pielejiet klāt želatīnu. Uzlejiet masu virsū augļiem un ieliec ledusskapī, lai sastingst.

Pēc tam izrotājiet kūkas virspusi ar kivi škēlītēm.