Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Šampinjoni ar paipalu olām

Aristokrātiska uzkoda!

Nepieciešams:

  • Šampinjoni – 10 gab. (pēc iespējas lielāki)
  • Paipalu olas – 10 gab.
  • Cietais siers – 40 g
  • Sviests – 100 g
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Krējums – 1 ēdamkarote
  • Zaļumi – pēc izvēles
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

Nomazgājiet sēnes un rūpīgi ar nazi nomizojiet. Kājiņas sakapājiet un apcepiet augu eļļā kopā ar saspiestu ķiploku. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus, krējumu, sautējiet vēl pāris minūtes.

Izkausējiet sviestu un apmērcējiet tajā katru cepurīti, bet pēc tam izkārtojiet tās ar sviestu ieziestā cepamtraukā.

Katrā no cepurītēm ielieciet nedaudz pildījuma, pārkaisiet ar sarīvētu sieru un uzsitiet pa virsu paipalu olu. Uzberiet sāli un piparus.

Lieciet iepriekš uzsildītā cepešrāsnī un cepiet 20 minūtes 160 grādos. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisiet ar sakapātiem zaļumiem.