Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Garšīgās «Austiņas»

Nepieciešams (10 izstrādājumiem, 50 grami katrs)

Mīklai

  • 250 grami miltu, augstākā labuma
  • 20 grami miltu, kaisīšanai
  • 20 grami olu melanža (puse no vienas olas)
  • šķipsniņa citronskābes
  • šķipsniņa sāls
  • 80 mililitri ūdens

Veltnēšanai

  • 20 grami sviesta

Pārkaisīšanai

  • 130 grami cukura

Pagatavošana:

No miltiem, sviesta, olām, sāls, ūdens un citronskābes pagatavo kārtaino sviesta mīklu. Ieveltnējot sviestu, mīklu loka četrreiz. Gatavu mīklu izveltnē 0,3 centimetru biezi, pārkaisot cukuru. Platumā sadala 6 līdzīgās daļās. Loka no katras malas 2 reizes, vienas malas locījumu pārklāj ar otru.

Starp katru locījumu uzkaisa cukuru un ar veltni ieveltnē. Griež 65 gramus smagās šķēlītēs un cep līdz gatavībai. Kad apakša ir apcepusies brūna, ar platu nazi apgriež otrādi, cep līdz gatavībai.

Recepte no Sarmītes Bokas sastādītās grāmatas par konditoru, meistaru, cukurbeķeri – Aleksandru Dabri «Konditora Cukurbeķera receptes» (apgāds «Jumava»).