Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Saldo kartupeļu pankūkas

Vienkāršāk par vienkāršu!

Nepieciešams (porcija 2 personām):

  • 1 liels saldais kartupelis jeb batāte
  • 2 olas
  • Šķipsniņa kanēļa un smaržīgo piparu – pēc garšas
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Izcepiet saldo kartupeli cepeškrāsnī ar visu mizu (aptuveni 30 minūtes), atdzesējiet, nomizojiet un saspaidiet. Masā iemaisiet olas un garšvielas. Ja tomēr mīkla ir pārāk «sulīga», pievienojiet nedaudz miltu.

Cepiet pankūkas uz vidējas uguns 5 minūtes no abām pusēm. Atšķirībā no parastajām pankūkām, saldo kartupeļu pankūkas «neburbuļos», kad būs apcepušās, tāpēc jāseko līdzi cepšanas laikam. Ērtībai izmantojiet divas lāpstiņas, lai tās apgrieztu otrādi, tādējādi izvairoties no izjukšanas.

Vislabāk pankūkas pasniegt uzreiz pēc izcepšanas. Labi saderēs ar grieķu jogurtu vai smalki sarīvētu cieto sieru.