Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Smilšu cepumi ar riekstiem

Nepieciešams (1 kilogramam cepumu):

Cepumu masai:

  • 490 grami miltu, augstākā labuma
  • 40 grami miltu, kaisīšanai
  • 200 grami pūdercukura
  • 320 grami sviesta
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls

Pārziešanai:

  • puse olas

Virsmas apdarei:

  • 40 grami cukura
  • 20 grami grauzdētu riekstu

Pagatavošana:

Gatavo smilšu mīklu, atdzesē. Izveltnē 4 milimetru biezumā. Virsmu sagriež ar mīklas ritenīti noteiktas formas cepumos (kvadrāti, rombi). Virsmu pārsmērē ar olu, pārkaisa ar cukuru, sasmalcinātiem riekstiem. Cepumus liek uz plāts un cep līdz zeltaini brūnai krāsai.

Recepte no Sarmītes Bokas sastādītās grāmatas par konditoru, meistaru, cukurbeķeri – Aleksandru Dabri «Konditora Cukurbeķera receptes» (apgāds «Jumava»).