Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Skābi asā marokāņu zupa ar sīpoliem

Saulainās Marokas ēdiens nosaulušajiem latviešiem!

Nepieciešams:

  • Tomāti – 400 g (var izmantot arī konservētus)
  • Turku zirņi – 200 g
  • Sīpoli – 150 g
  • Rīsi – 100 g
  • Lēcas – 150 g
  • Gaļa (vislabāk – vista vai jērs) – 150 g
  • Tomātu pasta – 2 ēdamk.
  • Sviests – 1,5 ēdamk.
  • Malti melnie pipari – 2 tējk.
  • Sāls – pēc garšas
  • Kurkuma – 1 tējk.
  • Ciete – 15 g
  • Pētersīļi – 100 g
  • Žāvēti augļi – pēc garšas
  • Puscitrons

Pagatavošana:

Izvāriet turku zirņus, taču ne līdz pilnīgai gatavībai, iepriekš tos mērcējot vairākas stundas.

Sakapājiet sīpolus un lieciet tos apcepties katlā uz nelielas uguns.

Noblanšējiet tomātus un attīriet tos no miziņas, smalki sagrieziet un lieciet katlā pie sīpoliem, pievienojiet 50 g smalki sakapātus pētersīļus.

Sagrieziet gaļu un lieciet katlā, pievienojiet turku zirņus, lēcas un sviestu. Pēc garšas pievienojiet garšvielas, visu rūpīgi samaisiet.

Pielejiet ūdeni un ļaujiet zupai uzburbuļot. Pēc tam pievienojiet tomātu pastu un noskalotus rīsus.

Palieliniet uguni un maisot vāriet, lai pākšaugi un rīsi neapdegtu, līdz tie ir pilnībā izvārījušies.

3/4 glāzē ūdens izšķīdiniet cieti un lēnām ielejiet zupā. Atkal ļaujiet zupai uzburbuļot.

Sasmalciniet atlikušos pētersīļus un pārkaisiet ar to gatavo zupu.

Tradicionāli šo zupu pasniedz ar izspiestu citrona sulu un žāvētiem augļiem.