Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Ābolu kēkss ar kefīru

Izdosies pat iesācējiem!

Nepieciešams:

  • Āboli – 4 gab.
  • Mannas putraimi – 1 glāze
  • Kviešu milti – 1 glāze
  • Kefīrs – 1 glāze
  • Cukurs – 1 glāze
  • Sviests – 100 g
  • Soda – 1 tējk.
  • Vaniļas cukurs – pēc garšas

Pagatavošana:

Uz lēnas uguns izkausējiet katliņā sviestu.

Kefīram pievienojiet sodu un cukuru, samaisiet, smalkā strūkliņā pielejiet klāt izkausēto sviestu.

Iesijājiet miltus, mannu un vanilīnu. Maisiet mīklu, līdz izšķīst kunkuļi.

Nomazgājiet ābolus, izņemiet serdes un sagrieziet tos kubiciņos.

Ieziediet cepamo formu ar sviestu (silikona forma nav jāieziež), izkārtojiet tajā ābolus un pārlejiet tos ar mīklu.

Cepiet kēksu iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī pusstundu 200 grādu temperatūrā.

Lieliski garšos kopā ar saldējumu.