Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem un sieru

Nepieciešams:

  • 8 lieli, nemizoti kartupeļi, sagriezti gareniski
  • 100 grami olīveļļas
  • 6 ķiploka daiviņas, saspiestas
  • 1 tējkarote timiāna
  • 250 grami Parmas siera
  • 100 grami sakapātu pētersīļu
  • sāls

Pagatavošana:

Uzsilda cepeškrāsni uz 220 grādiem.

Ievieto gareniski sagrieztos kartupeļus lielā traukā, pārlej pāri 50 gramus olīveļļas. Pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, timiānu un sāli. Visu kopā samaisa.

Cepamajā traukā liek iekšā cepamo papīru, virsū kārto kartupeļus.

Trauku liek cepeškrāsnī un kartupeļus cep apmēram 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc tam vēlreiz tos aplej ar 50 gramiem olīveļļas, pārber 150 gramus Parmas siera un pētersīļus. Visu kopā samaisa un liek atpakaļ cepeškrāsnī. Cep vēl 10 minūtes.

Pasniedzot pārber pāri atlikušos 100 gramus Parmas siera un vēl mazliet sāls.

Labu apetīti!