Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Kārdinošā šokolādes desa

Nepieciešams:

  • 1 ola
  • 200 grami cepumu (piemēram, «Selga»)
  • 100 grami sviesta
  • 5 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 100 grami valriekstu
  • 50 grami rozīņu
  • 50 grami marmelādes

Pagatavošana:

Lielā bļodā nevienmērīgos gabaliņos sadrupina cepumus tā, lai cepumi paliek arī lielākos gabalos.

Katliņā uz lēnas uguns liek sviestu, lai tas izkūst. Pievieno olu, intensīvi maisot, pievieno arī cukuru. Visu kārtīgi samaisa un pievieno kakao. Turpina maisīt līdz veidojas viendabīga masa.

Šokolādes masu pievieno cepumiem. Klāt liek sagrieztas marmelādes, sakapātus valriekstus un rozīnes, kārtīgi samaisa.

Masu liek atbilstošā veidnē vai saritina folijā desas formā. Atdzesē un liek ledusskapī uz vairākām stundām vai nakti.