Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Salāti ar garnelēm, avokado un tomātiem

Nepieciešams (6 porcijām):

Mērcei

  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • 2 tējkarotes ķimeņu
  • 1 1/2 tējkarotes laima miziņas
  • 1 ķiploka daiviņa, saspiesta
  • 1/2 tējkarotes sinepju
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari

Salātiem

  • 24 lielas garneles čaulā
  • 2 nogatavojušies avokado
  • 6 mazi tomāti
  • 3 ēdamkarotes svaiga koriandra
  • 500 grami salātlapas
  • pipari

Pagatavošana:

Lai pagatavotu mērci, kopā sajauc laima sulu, ķimenes, laima miziņas, ķiploku, sinepes, sāli un piparus. Pārlej pāri olīveļļu un noliek malā.

Katlā ar ūdeni liek garneles un vāra līdz tās paliek rozā. Notecina ūdeni, notīra garneles, liek tās lielā bļodā. Garnelēm pievieno pusi no sagatavotās mērces un atstāj uz 10 minūtēm.

Sagriež nomizotus avokado un tomātus. Kopā ar koriandru pievieno garnelēm un samaisa.

Salātlapas liek atsevišķā traukā. Samaisa tās ar atlikušo mērci.

Pasniedzot uz šķīvja kārto salātlapas, bet pa virsu garneļu maisījuma. Pārkaisa piparus.