Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Burkānu kūka ar grauzdētām ķirbju sēkliņām

Garšīgi!

Nepieciešams:

  • 200 gramu ķirbja sēklu
  • 100 grami brūnā cukura

Mīklai:

  • glāze cukura
  • 200 gramu sviesta
  • 3 olas
  • 3 lieli smalki rīvēti burkāni
  • 2 glāzes miltu
  • 10 grami cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsniņa muskatrieksta

Krēmam:

  • glāze krējuma
  • pusglāze cukura
  • šķipsniņa vaniļas cukura

Pagatavošana:

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.

Sviestu izkausē un samaisa kopā ar cukuru. Atsevišķā traukā sakuļ olas un pievieno sviesta masai. Sarīvē burkānus un nospiež lieko šķidrumu. Kopā ar miltiem, kanēli, muskatriekstu un cepamo pulveri pievieno visam klāt. Kārtīgi samaisa, lai masa ir viendabīga.

Cepamo trauku ietauko ar sviestu vai eļļu. Lej tajā pusi no mīklas un cep 30 minūtes. Tāpat cep arī otru pusi mīklas.

Krējumu sakuļ kopā ar cukuru un smērē starp ripām un pa virsu. Astāj ledusskapī uz nakti.

Uz pannas brūnajā cukurā apgrauzdē ķirbju sēklas, ļauj atdzist un pārkaisa kūkai.