Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Krēmīgā gaileņu biezzupa

Nepieciešams:

  • 450 grami gaileņu
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 50 grami smalki sagriezta sīpola
  • 50 grami svaigu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 600 mililitri dārzeņu buljona
  • 100 mililitri saldā krējuma
  • sāls, pipari

Pagatavošana:

Gailenes notīra un sagriež. Sagriež sīpolus un kopā ar gailenēm viegli apcep sviestā. Pievieno miltus un kārtīgi samaisa. Pacep vēl dažas minūtes.

Gaileņu masu liek blenderī un sablendē. Liek katlā. Pievieno buljonu un uzvāra. Lej klāt saldo krējumu un vēl nedaudz pavāra.

Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iemaisa sagrieztus pētersīļus.