Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Mafini ar mellenēm

Nepieciešams:

  • 300 grami miltu
  • 150 grami + 1 ēdamkarote smalkā cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 70 grami augu eļļas
  • 1 liela ola
  • 100 mililitri piena
  • 1 1/2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • 200 grami svaigu melleņu

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 200 grādiem.

Lielā bļodā sajauc kopā miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli.

Atsevišķā bļodā sajauc kopā augu eļļu, olu un miltus. Pievieno vaniļas ekstraktu un visu kopā kārtīgi samaisa.

Abas masas sajauc kopā un samaisa ar dakšu. Ber klāt mellenes un ar karoti maigi tās iespiež mafinu mīklā.

Gatavo mīklu liek mafinu formiņās tā, lai būtu aizpildīta puse no tām. Pa virsu katram no mafiniem pārkaisa nedaudz cukura.

Cep 15-20 minūtes.