Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Alus maize

Nepieciešams:

  • 600 grami miltu
  • 50 grami smalkā cukura
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote sāls
  • 350 ml alus
  • 50 grami sviesta

Pagatavošana:

Cepeškrāsni liek sildīties uz 180 grādiem. Ietauko trauku, kurā cepsies maize.

Lielā bļodā kopā samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pielej klāt alu un ar koka karoti rūpīgi samaisa.

Izkausē sviestu un pusi no tā lej ietaukotajā pannā. Pa virsu lej mīklu un tai virsū atlikušo sviestu.

Cepeškrāsns vidū cep apmēram 50-60 minūtes. Virspusei vajadzētu būt brūnai un kraukšķīgai.

Kad maize ir gatava, piecas minūtes ļauj tai atdzesēties un pasniedz nekavējoties.