Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Brūkleņu ievārījums ar vaniļu

Recepte no grāmatas «Konservēšanas rokasgrāmata», Iveta Galēja; apgāds «Zvaigzne ABC».

Nepieciešams:

  • 1 kilograms brūkleņu
  • 250-300 grami cukura
  • 250-300 ml ūdens
  • 1-2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 4 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas

Nepieciešams:

Brūklenes ieber katlā un samaisa ar pārējiem produktiem. Tad uzvāra un uz vidēji lielas uguns maisot vāra 5 - 10 minūtes.

Ievārījumu karstu pilda burkās. Burkas aizvāko un uzglabā aukstā pagrabā vai ledusskapī.