Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Makaroni ar bekonu un olu jeb «spaghetti carbonara»

Nepieciešams:

  • 300 grami spageti makaronu
  • 2 lielas olas
  • 100 grami rīvēta Parmas siera
  • 6 bekona šķēles
  • 4 ķiploka daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes sagrieztu pētersīļu

Pagatavošana:

Verdošā sālsūdenī liek vārīties makaronus.

Mazā bļodā sajauc kopā olas un Parmas sieru. Noliek malā.

Pannā lej olīveļļu un uzsilda uz vidēji lielas uguns. Pievieno šķēlītēs sagrieztu bekonu un apcep. Piespiež klāt ķiploka daiviņas un samaisa. Samazina uguni uz mazu.

Pievieno uzvārītos makaronus un olas maisījumu. Visu viegli samaisa. Pārkaisa sāli un piparus, vēlreiz samaisa.

Pasniedzot pārkaisa pētersīļus.