Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Siera kūka ar brūklenēm

Šī bezglutēna tarte būs rudenīga garšu kārpiņu lutināšana ikvienam, un arī šo desertu ieteicams baudīt kopā ar «Veuve Doussot Demi Sec» šampanieti, iesaka «Rimi» gardēdis un šefpavārs Normunds Baranovskis, kā arī vīnzinis Mārcis Mitrevics.

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 200 g mandeļu miltu
  • 120 g pūdercukura
  • 1 ola
  • 60 g sviesta

Siera krēmam:

  • 300 g krēmsiera
  • 2 olas
  • 170 g cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 250 g brūkleņu

Pagatavošana:

Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā.

Saputo krēmsieru ar olu, cukuru un sāli. Lej siera masu formā un cepeškrāsns apakšā 50 minūtes cep 170 grādos.

Pilnībā atdzesē un pasniedz, pārkaisot kūku ar svaigām brūklenēm.