Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Biezpiena kēkss

Recepte no grāmatas «Latvijā iecienīti ēdieni».

Nepieciešams:

  • 250 grami sviesta
  • 300 grami biezpiena
  • 250 grami cukura
  • 500 grami kviešu miltu
  • 4 olas
  • 1/2 glāzes rozīņu
  • 1 citrons
  • 3/4 tējkarotes dzeramās sodas
  • sāls
  • 1 glāze pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes dzērveņu sulas

Pagatavošana:

Sviestu saputo ar cukuru, putojot pakāpeniski pievieno olas un sarīvētu citrona miziņu. Pievieno 1/2 citrona sulu, samaltu biezpienu, rozīnes, sāli, izsijātus miltus, citrona sulā izšķīdinātu sodu.

Iejauc mīklu, liek ietaukotā veidnē un cep mērenā karstumā apmēram 50 minūtes.

Pūdercukuru sajauc ar dzērveņu sulu. Kad kēkss ir gatavs, pārklāj to ar glazūru. Apžāvē siltā cepeškrāsnī.