Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Neapoles picu cepšanas māksla - daļa no pasaules mantojuma

Neapoles picu cepšanas tradīcijas iekļautas UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, kam ceturtdien tika pievienota arī Irānas jāšanas spēle un Nīderlandes slavenās vējdzirnavas, vēsta aģentūra «Reuters».

Saskaņā ar tradīciju, neapoliešu picu meistari mīklu mētā gaisā, bet tikai pēc tam liek cepties krāsnī.

No Neapoles nāk klasiskās picas - «Marinara» ar tomātiem, ķiplokiem, oregano un olīveļļu, kā arī «Margarita» ar tomātiem, mocarellas sieru, eļļu un baziliku. Pica «Margarita» tika ieviesta par godu Savojas Margaritai, kura bija Itālijas karaliene no 1878.gada līdz gadsimtu mijai.

Pica kļuvusi par ārkārtīgi iecienītu ēdienu visā pasaulē, lai gan itāļi mēdz raukt degunu par ārvalstu «inovācijām» picu cepšanas mākslā, piemēram, šokolādes vai ananāsu gabaliņu pievienošanu.