Loterijā iegūst Pablo Pikaso miljonu vērto darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Kāds amerikānis labdarības loterijā internetā ieguvis vērtīgu kubista Pablo Pikaso darbu, par biļeti samaksājot tikai 100 eiro (72 latus), paziņoja izsoļu nams «Sotheby's».

Glezna «L'Homme au Gibus» ir ļoti labi saglabājusies. Kāds anonīms kolekcionārs to nopirka no Ņujorkas muzeja un ziedoja labdarības organizācijai, kas cīnās par vēsturiskās Libānas pilsētas Sūras saglabāšanu.

UNESCO sastāvā esošā organizācija izdeva 50 000 loterijas biļešu, kas katra maksāja 100 eiro. Izsoļu nams «Sotheby's» Parīzē sarīkoja starptautisku loteriju, ar kuras palīdzību cerēja savākt piecus miljonus eiro (3,5 miljonus latu).

Lēstā gleznas vērtība ir miljons ASV dolāru (510 000 latu), un par tās jauno īpašnieku kļuvis 25 gadus vecais Džefrijs Gonano no Pensilvānijas štata.

Vietnē «1picasso100euros.com» notikušajā izlozē piedalījās cilvēki no visas pasaules.

Loterijā piedalījās arī mākslinieka mazdēls Olivjē Pikaso, kura vecmāmiņa Marija Terēze Voltera bija Pikaso mīļākā. Lai arī viņš nekad nav saticis slaveno vectēvu, par viņu sarakstījis vairākas grāmatas.

Tā bija pirmā tik vērtīga mākslas darba izloze, sacīja labdarības organizācija AIST.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu